#91 Συζητάμε με την Job Rider, μία από τις ομάδες που συμμετέχουν στο Social Innovation Lab, για την ιδέα, το όραμα και τα μελλοντικά τους σχέδια!

Το Job Rider είναι μια καινοτόμος λύση που στοχεύει στην απλούστευση των καθημερινών μετακινήσεων για τους εργαζόμενους. Είναι μια εφαρμογή για κινητά που συνδέει άτομα για κοινές διαδρομές προς την εργασία τους, βοηθώντας τα να εξοικονομήσουν χρήματα και να μειώσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα.

Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο και τον Άκη

Αλέξανδρος Καζαντζίδης

Ο Αλέξανδρος δουλεύει τα τελευταία 6 χρόνια ως προγραμματιστής Full Stack. Έχει σπουδάσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Αγρονόμος Τοπογράφος και αργότερα πραγματοποίησε και το μεταπτυχιακό του εκεί στη Γεωπληροφορική. Η πίστη του στην καινοτομία πηγάζει από τη μετασχηματιστική δύναμη που έχει. Πιστεύει ότι η καινοτομία δεν αφορά απλά την δημιουργία νέων πράγματων· έχει να κάνει με την επίλυση προβλημάτων του πραγματικού κόσμου και τη βελτίωση της ζωής μας. Είναι κατά την άποψή του αυτή η δυνατότητα για θετική αλλαγή που μας εμπνέει να αναζητούμε συνεχώς καινοτόμες λύσεις στην καθημερινότητα.

Άκης Μαλαμίδης

Ο Άκης γεννημένος στο Ηράκλειο Κρήτης το 1986, ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας και τις μεταπτυχιακές στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης πάνω σε International Business Economics. Έχει εργαστεί περίπου 10 χρόνια στα λεγόμενα Κέντρα Διαμοιρασμού Υπηρεσίων aka Shared Services Centers, κυρίως στο εξωτερικό. H προώθηση καινοτόμων ιδεών και διαδικασιών είναι βασικό χαρακτηριστικό των SSC. Κατα κάποιο τρόπο το innovation είναι ένα γενικότερο Mindset πλέον για εκείνον.

Το εργαστήριο Social Innovation Lab, πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Lidl Ελλάς, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την τεχνολογική και επιχειρησιακή υποστήριξη της εταιρείας καινοτομίας και ψηφιακής τεχνολογίας Crowdpolicy.

Μάθε Περισσότερα: https://socialinnovationlab.gr

Βρείτε την LifePulse στα Social Media: