#85 Βασίλης Ορφανός, Special Advisor nvisionist, συζητάμε για τη λύση αποφυγής πρόσκρουσης πτηνών σε ανεμογεννήτριες με τεχνητή νοημοσύνη και την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα

Ο κ. Βασίλης Ορφανός, Special Advisor nvisionist, συζητάει με τον Μιχάλη Ψαλλίδα για το nvbird, τη λύση αποφυγής πρόσκρουσης πτηνών σε ανεμογεννήτριες με τεχνητή νοημοσύνη, την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Βιογραφικό:

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968.

Σπούδασε Marketing & Διοίκηση Επιχειρήσεων και είναι κάτοχος Master in Business Administration από το Nottingham Trent University.

Άρχισε την καριέρα του στο χώρο της Πληροφορικής το 1991.

Εργάστηκε στην εταιρεία «PC SYSTEMS» για 16 συναπτά έτη (1996-2012), από το 2001

ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή της εταιρείας, ενώ παράλληλα συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο ως Εκτελεστικό Μέλος (2003 – 2012).

Το 2012 εντάχθηκε στο δυναμικό της «GLOBO Technologies», ως Γενικός Διευθυντής και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου έως το 2016.

Το 2016 εντάχθηκε στο δυναμικό της «SingularLogic» ως σύμβουλος Διοίκησης με ευθύνη της εμπορικής πολιτικής της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής Λογισμικού στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει την εμπορική διεύθυνση της Singular Integration Services με επίτευξη μεγάλου growth πωλήσεων.

Από το 2021 είναι εξειδικευμένος Σύμβουλος Διοίκησης της εταιρείας “nvisionist”, με διεθνή πορεία στον τομέα της αιολικής ενέργειας, ξεχωρίζοντας παγκοσμίως για το καινοτόμο και πολυβραβευμένο σύστημα προστασίας του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, το nvbird®, δίνοντας υπεραξία στην παγκόσμια κοινότητα αιολικής ενέργειας ενώ αποτελεί τον απόλυτο σύμμαχο για την απολιγνιτοποίηση και την επίτευξη του zero emission .

Από το 2013 έχει ιδρύσει την εταιρεία συμβούλων “GoCom” με πελάτες μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών πληροφορικής.

Την περίοδο 2002-2013 διατέλεσε Πρόεδρος Επιτροπών Διοίκησης στην πρώτη και μεγαλύτερη Κοινοπραξία Εταιρειών Πληροφορικής στην Ελλάδα (Altec, Infoquest, Intrasoft, PC SYSTEMS).

Το 2005, εκλέχθηκε για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο του «ΣΕΠΕ», θέση την οποία κατέχει έως και σήμερα ως Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αποτελεί επίσης ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού «Information Technology Service Management Forum (ITSMF)», στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου διετέλεσε Αντιπρόεδρος από το 2008.

Από το 2008 μέχρι το 2013 ήταν μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ερευνητικού Κέντρου Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης «Αθηνά».

Έχει διατελέσει Πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής» από το 2009 έως το 2011 ενώ είναι εθελοντής από το 2004. Επίσης είναι μέλος του Διοικητικό Συμβούλιο του «Χαμόγελου του Παιδιού» από το 2014 ενώ ήταν ιδρυτής και συντονιστής της ομάδας έρευνας και διάσωσης εξαφανισμένων παιδιών «Θανάσης Μακρής» από το 2012.

Περισσότερα: