#72, Αφροδίτη Βατή, Ζαχάρω Ιωακείμ, Αντιδήμαρχοι Δήμου Δυτικής Λέσβου, Χρήστος Καλλονιάτης, Καθ., Παν. Αιγαίου, συζητάμε για το Culture4aegean Βootcamp και την καινοτομία

#72, Αφροδίτη Βατή, Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ., Ζαχάρω Ιωακείμ, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Παιδείας, Δήμος Δ. Λέσβου, Χρήστος Καλλονιάτης, Καθ., Παν. Αιγαίου, συζητάμε για το culture4aegean bootcamp και την καινοτομία.

Η Αφροδίτη Βατή, Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Τουρισμού & Αθλητισμού, Δήμου Δυτικής Λέσβου, η Ζαχάρω Ιωακείμ, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Παιδείας, Δήμου Δυτικής Λέσβου, και ο Χρήστος Καλλονιάτης, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συζητούν με τον Μιχάλη Ψαλλίδα, Managing Director της Crowdpolicy, για την πρωτοπόρα πρωτοβουλία που πραγματοποιήθηκε στην Μυτιλήνη, τον 1ο μαραθώνιο καινοτομίας Culture4Aegean Bootcamp, που είχε ως στόχο την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού στον τομέα του Πολιτισμού και κυρίως στην ανάδειξη του Πολιτιστικού Προϊόντος του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Σύντομα Βιογραφικά:

Η Αφροδίτη Βατή Μαριόλα γεννήθηκε το 1974 στις ΗΠΑ. Το 1986, η οικογένειά της επέστρεψε στη Λέσβο, όπου ασχολήθηκαν με τον τουρισμό χτίζοντας το Ξενοδοχείο Αφροδίτη στο Μόλυβο. Το 1993, ξεκίνησε τις σπουδές της στο University of Texas at Dallas, αποφοιτώντας το 1997 με Bachelor of Science (BSc) στα Μαθηματικά. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Thunderbird, School of Global Management στο Glendale, Arizona, ΗΠΑ, και στο παράρτημα του πανεπιστημίου στην πόλη Archamp, Γαλλίας. Έλαβε το 1999 Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Ολοκλήρωσε εξάμηνη πρακτική άσκηση στο Τμήμα Marketing της Delphi Automotive Systems στο Wuppertal της Γερμανίας και στη συνέχεια εργάστηκε στο τμήμα Marketing της Henkel Hellas ΑΒΕΕ στην Αθήνα. Επέστρεψε στη Λέσβο το 2004, όπου εργαζόταν μόνιμα στο Ξενοδοχείο Αφροδίτη και ως ιδιοκτήτρια και καθηγήτρια Αγγλικών στην ιδιόκτητη επιχείρησή της στο Μόλυβο. Υπήρξε μέλος του ΔΣ και Υπεύθυνη Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων του Φορέα Τουρισμού Μολύβου από το 2017 μέχρι το 2020. Από το 2019 είναι μέλος του ΔΣ και Αντιπρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου, Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων, και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Τουρισμού & Αθλητισμού Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Ο Χρήστος Καλλονιάτης είναι Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διευθυντής του εργαστηρίου «Τεχνολογίες Προστασίας της Ιδιωτικότητας και Εφαρμογές πληροφορικής στις Κοινωνικές Επιστήμες PrivaSI Lab». Από το 2021 είναι τακτικό μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ανάλυση και μοντελοποίηση απαιτήσεων ασφάλειας και ιδιωτικότητας σε παραδοσιακά πληροφοριακά συστήματα καθώς και σε περιβάλλοντα νεφοϋπολογιστικής, τις τεχνολογίες προστασίας της ιδιωτικότητας καθώς και τα ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικότητας σε πολιτισμικά πληροφοριακά συστήματα. Είναι συγγραφέας σε πάνω από 80 άρθρα σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια με κριτές, είναι επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και μέλος συντακτικής και οργανωτικής επιτροπής γνωστών επιστημονικών συνεδρίων και περιοδικών.

Περισσότερες Πληροφορίες: