#7, Θανάσης Κουκούλης, Γιώργος Αντωνόπουλος, ECOCup, νικήτρια ομάδα του SUP Free Innovation Lab

Οι Θανάσης Κουκούλης και Γιώργος Αντωνόπουλος από την ομάδα της ECOCup, συζητάνε με τον Μιχάλη Ψαλλίδα για την εμπειρία τους στον διαγωνισμό καινοτομίας της Lidl Ελλάς και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη SUP Free Innovation Lab αλλά και την λύση τους, που στοχεύει να μειώσει δραστικά τα πλαστικά μιας χρήσης.

Η ομάδα EcoCUP απέσπασε το μεγάλο έπαθλο των 40.000€ για την επικοινωνιακή υποστήριξη και προώθηση της ιδέας της, ξεχωρίζοντας για το mobile app που δημιούργησε.

Ποια όμως είναι η ιδέα του EcoCup και πώς ακριβώς λειτουργεί η εφαρμογή που διακρίθηκε στον διαγωνισμό; Οι Γιώργος Αντωνόπουλος (Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π., με μεταπτυχιακές σπουδές στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες στο Τμήμα Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Αιγαίου), Κατερίνα Κατσαούνη (Περιβαλλοντολόγος, Πανεπιστημίου Αιγαίου), Θανάσης Κουκούλης (Περιβαλλοντολόγος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψηφιακη Καινοτομια & Νεοφυή Επιχειρηματικότητα, Πανεπιστήμιο Αιγαίου & Ε.Μ.Π) και Γιάννης Μπράντ-Ιωαννίδης (Προγραμματιστής, Πληροφορική ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στις Διαδραστικές Τεχνολογίες Υλικού & Λογισμικού, ΑΠΘ) δημιούργησαν μια εφαρμογή, που στοχεύει στην αποφυγή χρήσης ποτηριών μιας χρήσης και απευθύνεται σε επιχειρήσεις παροχής ροφημάτων αλλά και αγοραστές ροφημάτων.

Το ECOCup επιβραβεύει το χρήστη κάθε φορά που χρησιμοποιεί το δικό του ποτήρι πολλαπλών χρήσεων δίνοντάς του εκπτώσεις και οικολογικά δώρα, βοηθάει τις επιχειρήσεις να μειώσουν τα έξοδά τους και να διαφημιστούν ενώ ταυτόχρονα μειώνει σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και των δύο.

Περισσσότερα: