#62, Δανάη Μπρίλλη, και Μαρία Γεωργιλά, συνιδρυτές της Gaia, συζητάμε για την τεχνητή νοημοσύνη, την ανακύκλωση και τη βιωσιμότητα.

Η Δανάη Μπρίλλη, και η Μαρία Γεωργιλά, συνιδρυτές της Gaia, συζητούν με τον Θοδωρή Κοτζασταύρο από την Crowdpolicy, για την τεχνητή νοημοσύνη, την ανακύκλωση και τη βιωσιμότητα.

Η Gaia ειναι ενα καινοτόμο καπάκι που τοποθετείται πάνω στους ήδη υπάρχοντες κάδους ανακύκλωσης.Με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης πραγματοποιείται διαλογή στη πηγή ενώ παράλληλα δήμοι/επιχειρήσεις μπορούν να ενημερωθούν για το οικολογικό τους αποτύπωμα μέσα απο μία πλατφόρμα IoT. Η Gaia συμμετέχει στο Sustainability Innovation Lab, το 5μηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης που έχει στόχο την προώθηση νέων αναπτυσσόμενων τεχνολογιών που αφορούν την βιωσιμότητα, την αειφορία και την επιχειρηματικότητα, και υλοποιείται στο πλαίσιο της εθνικής καμπάνιας «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης» με την υποστήριξη της Lidl Ελλάς, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδη, με την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της Ελληνικής εταιρείας καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Meet the Team:

Η Δανάη Μπρίλλη είναι τελειόφοιτη στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Τα ενδιαφέροντα της αφορούν διάφορους τομείς της τεχνολογίας αλλα με έμφαση στην Τεχνίτη Νοημοσύνη και τη Ρομποτική. Όνειρο της μέσα από την χρήση της τεχνολογίας και του ΑΙ να συμβάλει στην αντιμετώπιση παγκόσμιων κοινωνικών αλλά και περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Η Μαρία Γεωργιλά ειναι τελειόφοιτη στο τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Την χαρακτηρίζει το έντονο ενδιαφέρον της για την επιχειρηματικότητα αλλά και το περιβάλλον. Στόχος της η περιβαλλοντική προστασία και η κοινωνική υπευθυνότητα να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικότητας.

Περισσότερες Πληροφορίες: