#6, Γιώργος Πάνου, Head Of Innovation Center @ Eurobank, Board Member @ Hellenic Blockchain Hub & Harvard Business Review Advisor

Γιώργος Πάνου και Μιχάλης Ψαλλίδας, συζητάμε για θέματα καινοτομίας, την τεχνολογία blockchain, το κέντρο καινοτομίας της Eurobank, τις ευκαιρίες για τη νέα γενιά καθώς και το Open Finance.

Ο Γιώργος Πάνου είναι ο επικεφαλής του Κέντρου Καινοτομίας στην Τράπεζα Eurobank, με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρία στον χώρο της πληροφορικής και υπεύθυνος για την Ψηφιακή Καινοτομία, την ανάπτυξη ψηφιακών στρατηγικών και την ευθυγράμμιση των επιχειρηματικών στόχων με την τεχνολογία.

Ο κ. Πάνου είναι επίσης σύμβουλος στο Harvard Business Review και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής για την υποδομή 5G (5G PPP), υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Hellenic Blockchain Hub (HBH), ο 1ος Certified Blockchain Professional (CBP) από το IIB Council στην Ελλάδα καθώς και διεθνής ομιλητής στο Blockchain και τις αναδυόμενες τεχνολογίες.

Έχει διατελέσει επισκέπτης Λέκτορας στο ESADE Business School για το MSc in Business Analytics στο μάθημα Fintech και Blockchain καθώς και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Swinburne στο πρόγραμμα Frontiers in Fintech για τους φοιτητές Master. Επίσης έχει διατελέσει κριτής και μέντορας σε διάφορες πρωτοβουλίες διαγωνισμών Fintech στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως το Visa Innovation Program υπο την αιγίδα της VISA.

Είναι πιστοποιημένος από το πανεπιστήμιο του Cambridge Judge Business School στην Στρατηγική για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, έχει ειδίκευση στο Machine Learning and Mathematics από το Imperial College London, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το ALBA Graduate Business School, Bachelor of Science in Information Technology καθώς και πληθώρα άλλων πιστοποιήσεων στην διαχείριση έργων, την πληροφορική και διοίκηση επιχειρήσεων.

Άρθρα του μπορείτε να βρείτε στο https://medium.com/@gpanou και στο twitter @george_panou.