#50, Ναταλία Τσαμτσούρη, Νικόλας Χρηστίδης και Ρίζος-Θεόδωρος Χαδούλης, Συνιδρυτές της Let’s Park, συζητάμε για τα πάρκα τσέπης, τη βιωσιμότητα και τις “έξυπνες” πόλεις.

Ο Θοδωρής Κοτζασταύρος συζητάει με τους συνιδρυτές της Let’s park, μια απο της ομάδες που συμμετέχει στο φετινό Sustainability Innovation Lab, για τα πάρκα τσέπης, τη βιωσιμότητα και τις “έξυπνες” πόλεις.

Η Let’s Park είναι μια crowdsourcing πλατφόρμα που διασυνδέει ομάδες πολιτών και Δήμους με το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Κοινωνικής Ενεργοποίησης (ESG) εταιρειών για το συ-σχεδιασμό και την υλοποίηση πάρκων τσέπης (pocket-parks), δηλαδή μικρών εκτάσεων πρασίνου που θωρακίζουν τις πόλεις απέναντι στη σύγχρονη περιβαλλοντικη κρίση. Η Ναταλία, ο Νικόλας και ο Ρίζος είναι 3 από τους 4 συνιδρυτές της νεοφυής καινοτόμας ομάδας. Η Let’s Park συμμετέχει στο Sustainability Innovation Lab, το 5μηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης που έχει στόχο την προώθηση νέων αναπτυσσόμενων τεχνολογιών που αφορούν την βιωσιμότητα, την αειφορία και την επιχειρηματικότητα, και υλοποιείται στο πλαίσιο της εθνικής καμπάνιας «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης» με την υποστήριξη της Lidl Ελλάς, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδη, με την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της Ελληνικής εταιρείας καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Meet the Team:

 • Κατερίνα Διβινή
  Η Κατερίνα, απόφοιτη του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ονειρεύεται έναν κόσμο πιο ανθρώπινο, πιο όμορφο, πιο πράσινο. Προσπαθεί με απλές καθημερινές πράξεις να κάνει το καλύτερο δυνατό για το περιβάλλον και για έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής. Στον ελεύθερό της χρόνο, της αρέσει να γυμνάζεται και να κάνει κατασκευές, ενώ ένας από τους στόχους της είναι να ταξιδέψει και να γνωρίσει όλο τον κόσμο και τους θησαυρούς του.
 • Ρίζος-Θεόδωρος Χαδούλης
  Ο Ρίζος είναι φυσικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Τεχνητή Νοημοσύνη, στα Δίκτυα και στη Φυσική Περιβάλλοντος και Υπ. Διδάκτορας του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ. Από το Μάιο του 2020, εργάζεται ως Βοηθός Έρευνας στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Τα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν τη Γεωφυσική, την Τηλεπισκόπηση, την Επεξεργασία Σήματος, τη Θεωρία Γράφων, το σχεδιασμό UX/UI, την κυβερνοασφάλεια και την Τεχνητή Νοημοσύνη.
 • Ναταλία Τσαμτσούρη
  Η Ναταλία, απόφοιτη του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, θεωρεί ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος και θέλει πάντα να συνδυάζει τα πράγματα που αγαπάει μέσα στην καθημερινότητά της. Λατρεύει τη φύση και προσπαθεί να εξερευνήσει κάθε πτυχή της μέσα από την ενασχόλησή της με αθλητικές δραστηριότητες. Ανυπομονεί να ανακαλύψει όλο τον κόσμο, ταξιδεύοντας σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη και χτίζοντας μία πραγματικότητα μέσα από τα δικά της μάτια. Με αυτόν τον τρόπο, πιστεύει ότι η Βιωσιμότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του μέλλοντός μας και θέλει να πρεσβεύσει έναν “πράσινο” τρόπο ζωής.
 • Νικόλας Χρηστίδης
  Ο Νικόλας είναι φοιτητής στο τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Θεωρεί ότι η λύση για την περιβαλλοντική κρίση θα έρθει μέσα από συνεργασίες σε όλο φάσμα της κοινωνίας. Τα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν κάθε δραστηριότητα που κινείται στους άξονες της Βιώσιμης Ανάπτυξη, της Αειφορίας και της Πράσινης Επιχειρηματικότητας.

Περισσότερες Πληροφορίες: