#16, Λάζαρος Πεντερίδης, Co-Founder/CEO at ComeTogether, συζητάμε για ηλεκτρονικά εισιτήρια με βάση το blockchain και τα NFTs

Ο Λάζαρος Πεντερίδης, Co-Founder/CEO at ComeTogether συζητάει με τον Μιχάλη Ψαλλίδα για την ιδέα πίσω από τη λύση εισιτηρίων με βάση την τεχνολογία #blockchain, τα NFTs και το προιόν της εταιρίας που αναμένεται να βγει σύντομα, την εταιρική οργάνωση Decentralized autonomous organization (DAO) που στοχεύει η ComeTogether καθώς και το επενδυτικό περιβάλλον για τις startups. Η ComeTogether συμμετείχε στο Antivirus Crowdhackathon υλοποιώντας λύση για ψηφιακά πιστοποιητικά για Covid βασισμένα στο blockchain.

Η ComeTogether παρέχει λύση έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων για εκδηλώσεις που αξιοποιεί την τεχνολογία blockchain, με αποτέλεσμα να ξεκλειδώνει νέους τζίρους από τη δευτερογενή αγορά και από NFTs ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την εμπειρία των fans.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2018, από 4 συνιδρυτές, οι οποίοι ως λάτρεις των live events, είχαμε απογοητευτικές εμπειρίες από τις πολύ υψηλές τιμές μεταπωλήσεων, οπότε πρόκειται για ένα πρόβλημα που το παίρνουμε προσωπικά. Αυτό σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό και την τεχνογνωσία μας για το blockchain, που δίνει λύση στο παραπάνω πρόβλημα, μας οδήγησαν να ξεκινήσουμε την ComeTogether.

Μέχρι σήμερα, έχουμε κάνει launch δύο προιόντα στην αγορά, το ComeTogether ticketing που χρησιμοποιείται από διοργανωτές μουσικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το BackTogether, ένα πιστοποιητικό Covid-19. Μέσα στο Φεβρουάριο κάνουμε launch και ένα τρίτο, το UniqTogether, για συλλογή και αγορά NFT ψηφιακών συλλεκτικών.

Μέχρι σήμερα έχουμε λάβει συνολικές χρηματοδοτήσεις €240.000 από τον επιταχυντή Qatar Sports Tech (QST), Ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και επενδυτικούς αγγέλους.

Η Crowdpolicy μας έχει βοηθήσει πολύ από νωρίς στη διαδρομή μας. Αποκορύφωμα αποτελεί η διάκρισή μας στα Antivirus Crowdhackathons, όπου ξεκίνησαμε την ανάπτυξη του BackTogether.