#15, Κωνσταντίνος Καλογεράκης, Αντιπρόεδρος του Hellenic Blockchain Hub, συζητάμε για την τεχνολογία blockchain και τις εφαρμογές της

Κωνσταντίνος Καλογεράκης, Αντιπρόεδρος του Hellenic Blockchain Hub

Μαζί με τον Μιχάλη Ψαλλίδα, συζητάμε για την τεχνολογία blockchain και τις εφαρμογές της στους τομείς της κοινωνίας και οικονομίας.

Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας σε ρόλους στον τραπεζικό και συμβουλευτικό κλάδο, ο Κωνσταντίνος Καλογεράκης είναι παθιασμένος με τη ψηφιακή καινοτομία και τα νέα εμπορικά μοντέλα που δημιουργούνται.

Ως Διευθυντής FinTech Καινοτομίας στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB δημιουργεί ολοκληρωμένα προγράμματα για την υποστήριξη των επιχειρήσεων σε όλα τα στάδια εξέλιξής τους, με καινοτόμα χρηματοδοτικά προϊόντα σε συνδυασμό με υποστηρικτικές δράσεις και πρωτοβουλίες για την παροχή επιπρόσθετης αξίας, με έμφαση στους κλάδους του FinTech και του ICT.

Εργάστηκε επίσης ως Chief Innovation Officer στην Crowdpolicy, μια πρωτοπόρα εταιρεία ψηφιακού μετασχηματισμού που αναπτύσσει CivicTech και FinTech πλατφόρμες από το 2012 καθώς και ολοκληρωμένες δράσεις ανοικτής καινοτομίας, όπως hackathons, bootcamps και accelerators για μεγάλους οργανισμούς του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα. Παράλληλα, ήταν Official PayPal Partner στην Ελλάδα για την ανάπτυξη μεγάλων λογαριασμών στο e-commerce.

Πριν την Crowdpolicy εργάστηκε για 10 χρόνια στην Εθνική Τράπεζα σε μια σειρά από project καινοτομίας, από το λανσάρισμα του i-bank στις αρχές του 2009, τους πρωτοποριακούς πολυχώρους ηλεκτρονικής τραπεζικής «i-bank store» και σε δράσεις όπως ο διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» και η καμπάνια για τη μείωση του ψηφιακού αναλφαβητισμού «Δείξ’τους». Από το 2016 είχε αναλάβει τη διοργάνωση προγραμμάτων καινοτομίας με σημαντικότερο το “be finnovative” που περιελάμβανε τη διοργάνωση κύκλων acceleration και hackathons στον τομέα του FinTech. Έχει επίσης εργαστεί και αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία στις εταιρίες AT Kearny, PwC και Xiosbank.

Είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάτοχος MBA από το SDA Βοcconi στο Μιλάνο. Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Bocconi και Αντιπρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου Hellenic Blockchain Hub.

Περισσότερα: