#13, Δρ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, Διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), συζητάμε για δράσεις, δεξιότητες και ψηφιακό μετασχηματισμό του ΟΑΕΔ

Δρ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, Διοικητής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και πρώτος Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δημόσιων Υπηρεσιών Απασχόλησης.

Συζητάμε για δράσεις του ΟΑΕΔ την εποχή της πανδημίας αλλά και μετά, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του οργανισμού και την ανάγκη κατάρτισης των εργαζομένων με νέες δεξιότητες.

Ο Δρ. Σπύρος Πρωτοψάλτης είναι Διοικητής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και πρώτος Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δημόσιων Υπηρεσιών Απασχόλησης. Πριν αναλάβει την θέση αυτή, ήταν Αναπληρωτής Καθηγητής και Διευθυντής του Κέντρου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Τζόρτζ Μέισον στις ΗΠΑ. Επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα ήταν Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας των ΗΠΑ. Έχει εργαστεί ως Ανώτερος Σύμβουλος Πολιτικής του Γερουσιαστή Τομ Χάρκιν, Προέδρου της Επιτροπής Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων, και του Βουλευτή του Κολοράντο Τζάρεντ Πόλις στην Επιτροπή Παιδείας και Εργασίας της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Ουάσιγκτον. Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, ο Δρ. Πρωτοψάλτης είναι κάτοχος πτυχίου του Πανεπιστημίου Νορθίστερν της Βοστώνης, μεταπτυχιακού του Πανεπιστημίου Νιου Σκουλ της Νέας Υόρκης και διδακτορικού του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στο Ντένβερ.

Περισσότερα: