#44, Γαβριήλ Κουρής, Γενικός Γραμματέας Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Κοινωνικός – Πολιτικός Επιστήμονας, συζητάμε για τους Δήμους, τις έξυπνες και βιώσιμες πόλεις και την τεχνολογική τους ετοιμότητα

Ο κ. Γαβριήλ Κουρής, Γενικός Γραμματέας Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Κοινωνικός – Πολιτικός Επιστήμονας, συζητάει με τον Μιχάλη Ψαλλίδα για τους Δήμους, τις πόλεις, την τεχνολογική τους ετοιμότητα και το στοίχημα των έξυπνων και βιώσιμων – ανθεκτικών πόλεων.

O κ. Γαβριήλ Κουρής, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μίνωα Πεδιάδας, είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, με μεταπτυχιακές σπουδές (Αριστεύσας) στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εξειδικεύτηκε σε θέματα ανάλυσης και αξιολόγησης κρατικών πολιτικών και σχεδιασμού μεταρρυθμιστικών πολιτικών στο δημόσιο τομέα.

Θεωρείται ένα από τα ικανότερα τεχνοκρατικά στελέχη της γενιάς του – με σημαντική επαγγελματική εμπειρία – σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), έχοντας διατελέσει με επιτυχία κατά το παρελθόν, Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Χανίων (2011-2014), Ειδικός Σύμβουλος στο Δήμο Κισσάμου (2014-2015), Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Πλατανιά (2015-2019), ενώ από το 2019 έως και σήμερα υπηρετεί στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας ως Γενικός Γραμματέας.

Έχει εργαστεί επίσης ως επιστημονικός σύμβουλος στη Βουλή των Ελλήνων, ως ειδικός σύμβουλος κρατικών οργανισμών σε θέματα πολιτικών υγείας και πρόνοιας, ως ερευνητής εταιρειών ερευνών κοινής γνώμης, ως διδάσκων καθηγητής σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων σε φορείς μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης, κ.α.

Ως Διοικητικός Επιστήμονας έχει να επιδείξει ένα αξιόλογο επιστημονικό έργο το οποίο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και τόμους πρακτικών συνεδρίων καθώς και σημαντικό αριθμό ανακοινώσεων-εισηγήσεων σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες. Ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» από το 2011.

Περισσότερα: